Egyéb

Megtörni a csendet: az uszodai erőszakról beszélt az Átlátszó újságírója Fiala János műsorában

A Rádió Q-n Fiala János reggeli adásában, telefonon, Csepregi Botond adott hosszabb interjút az előző nap az Átlátszón megjelent, Megtörni a csendet – újabb áldozat vall az uszodai erőszakról című cikkéről.


tamogatoi_banner_cikkbe

 

Az írás egy harminc évvel ezelőtti esetet tárt fel: egy harmincas évei végén járó nő osztotta meg velünk, hogy kilenc éves korában egy úszóedző rendszeresen molesztálta, lelki terror alatt tartotta, és egyszer brutálisan megerőszakolta.

A provokatív műsorkészítési stílusáról ismert riporter egyértelművé tette, hogy több ponton kétségbe vonja a cikk állításait, és többször is meseszerűnek mondta a leírtakat. Fiala János elárulta, hogy pontról pontra kielemezte a szóban forgó írást és szinte szavanként kérdezett rá a szerzőnél a szerinte vitatott pontokra.

A beszélgetés dinamikája azon alapult, hogy Fiala János próbált vitatkozni a szerzővel, és rajta keresztül a neve titokban tartását kérő áldozattal. Csepregi Botond, az Átlátszó újságírója elmondta, hogy a történet egyes szálainak a kibontását maga is alaposabban szerette volna megtenni, de ennek sajnos voltak lelki-magánéleti korlátai az áldozat részéről.

A feszült hangulatú műsorban Fiala Jánosé volt a konklúzió, ő azt mondta, az írás jó célt szolgált „baromi rossz eszközzel”.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás