Rádió

Túl hosszú, nincs kedved elolvasni? Podcastjainkban és munkatársaink rádiónyilatkozataiban itt meg is hallgathatod a legfontosabb sztorikat.

Egyéb

A vásárosnaményi vízszennyezésről beszélt munkatársunk a Civil Rádióban

Becker András, az Átlátszó újságírója súlyos környezetszennyezésről beszélt a Civil Rádió reggeli műsorában.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Naponta 2000 köbméter tisztítatlan szennyvíz ömlik a Felső-Tiszába Vásárosnaménynál, a tisztításra szolgáló berendezések többsége üzemképtelen – erről közöltünk tényfeltáró írásokat az Átlátszón a közelmúltban.

Kapcsolódó cikkek

Senki nem érzi felelősnek magát a napi kétezer köbméter, a Tiszába ömlő szennyvízért Vásárosnaménynál

Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába Vásárosnaménynél

Becker András a témával kapcsolatban a Civil Rádióban adott interjút, ahol elmondta, hogy a szennyvíz tisztítására szolgáló levegőztető-rendszer azért nem működik, mert nincs rá a pénz. 3-4 évvel ezelőtt önkormányzati feladat volt a szennyvíz kezelése, aztán a rezsicsökkentés bevezetése után öt regionális közműcég alakult az országban.

Mivel a rezsicsökkentés miatt limitált a szennyvíztisztítás ára, nincs forrás az eszközök karbantartására vagy cseréjére, így juthat ki az eredetileg 600 köbméter szennyvíz kezelésére tervezett telepről több ezer köbméter tisztítatlan szennyvíz egyenesen a Tiszába. A súlyos szennyezés ellenére még nem hallatták hangjukat a környezetvédelmi szervezetek.

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg:

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás