Egyéb

Kommunikációra van pénz, szennyvíztisztításra nincsen – Becker András a Civil Rádióban

Most már hónapok óta ömlik a Tiszába a szennyvíz Vásárosnaménynál. Az illetékesek nem tesznek semmit, de a kommunikációs feladatokra bőven jut pénz Szijjártó Péter barátja cégének. Munkatársunk a Civil Rádió vendége volt.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

A rezsicsökkentés katasztrofális állapotokat eredményezett Vásárosnaménynál, ahogy arról az Átlátszó már több cikkben is beszámolt. Amióta az országban öt állami gigaholding végzi el a szolgáltatói feladatokat, mint például a szemétszállítás, a kéményseprés vagy a szennyvíztisztítás, mindenhol gondok jelentkeznek.

Ennek egyik legjellemzőbb példája Vásárosnamény, ahol egy 10-15 millió forintos beruházással meg lehetne akadályozni, hogy naponta 2000-2500 köbméter szennyvíz folyjon bele a Felső-Tiszába, ennek ellenére nem tesznek semmit.

Helyette már többször kifizették a katasztrófavédelem által esetenként kiszabott 3-4 millió forintos bírságot, valamint legutóbb 244,5 millió forintért megbízták Kuna Tibor – Szijjártó Péter miniszter egyik barátjának – cégét PR-kommunikációval és rendezvényszervezéssel.

Kapcsolódó cikkek

Folyik a szar a Tiszába, de Kuna Tibor PR-cége negyedmilliárd forintot keres az államosított szennyvíz-bizniszen

Senki nem érzi felelősnek magát a napi kétezer köbméter, a Tiszába ömlő szennyvízért Vásárosnaménynál

Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába Vásárosnaménynél

Becker András a Civil Rádió reggeli műsorában elmondta azt is, hogy hiába a rezsicsökkentés, az államnak évente kb. 10 milliárd forintot kell beletolnia a rendszerbe, hogy valahogy működjön. Vagyis, amit a rezsin megspórolunk, azt kifizetjük adóként, ám ez sem elég, a közműcégeknél nemhogy fejlesztésre, már karbantartásra sem jut pénz.

A teljes beszélgetést itt meghallgathatják:

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás