Miért hárítják el a hatóságok a feljelentéseket – Csikász Brigitta a Klubrádióban

majomok

 

A hatóságok nem jeleskednek a visszaélések, törvénytelenségek elleni harcban és egyre leleményesebb magyarázatokat találnak arra, miért is nincs tennivalójuk egy adott ügyben, amiről a sajtó ír és feljelentéseket is kapnak. Az okokról Csikász Brigitta beszélt a Klubrádióban.

Elévülési időn túli időszak és már nem aktív kapcsolatok; a tanú nem szavahihető, az interjúalany hazudik; a pályáztatást végző állami cég eltüntette a bizonyítékokat. Ilyen és ezekhez hasonló okokkal magyarázta a rendőrség és az ügyészség 2016-ban, hogy egyes esetekben miért nem indítottak vizsgálatot, hiába hívta fel a figyelmet a visszaélésekre a sajtó.

Munkatársunk ezzel kapcsolatban adott interjút a Klubrádiónak, ahol elmondta, hogy a magyarázkodásokról írt összefoglaló cikk apropóját az adta, hogy az Interpol által körözött Ghaith Pharaon ügyében azért nem nyomozott az ügyészség, mert egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg róla a sajtóban.

A beszélgetés 6:20-tól hallgatható meg az alábbi felvételen:

 

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Pamko

  Megdöbbentő ennyire emberinek látni azokat, akik csak arctalan terroristáknak tűnnek. Ezzel nem azt mondom, hogy jó az, amit tesznek, de könyörgöm, ugyanúgy emberek. Nagyon jó videó, köszönjük!

 • Nemhívő

  .van a youtube-on egy másik video is, amelyen ezek az “emberek” azt filmezték le, ahogyan egy 7-9 éves kislány a táskájába rejtett bombával, távirányítva, hogyan robbantják fel a kislányt, iskolás társait..valamint az iskola előtt posztoló rendőrt is…Kis keresgélés után talán megtalálod ezeket az “emberi arcúakat”..

 • Greg

  Őrület.

 • č

  Az a szomorú igazság, hogy jobb lenne, ha Magyarország nem lenne.

 • lényeglátó

  „Unalom
  a rosszra hajló embert rosszá, a jóra hajlót boldogtalanná teszi, s valóban
  szánakozásra méltó kinek az életben dolga nincs.” Széchenyi Hitel 1836! S maguk
  tudják munkásságaik által elejét venni jövendő elaljasodásoknak”. Emlékezzünk a
  magyar nemesség volt a mai szóval uralkodó osztály, amely magának tartotta fenn
  az ország vezetés jogát. Akit Petőfi így jellemzett: „Nem írok, nem olvasok, én
  magyar nemes vagyok”… Munkátlanság csak az élet, van életem, mert henyélek”.

  1945 Az idegen hatalom segítségével megint a buták,
  ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való
  hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei
  főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év
  alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát.Ezek az emberek neveltjei ülnek vezető helyeken!

  • István Tamasi

   Amit látsz vén szenilis, az éppen nem a lényeg. Az általad butáknak, ostobáknak nevezettek felépítettek egy országot a háborús romokból, olyan gyárakat építettek amiket a rendszerváltó gengszterek vigyorogva raboltak el maguknak, olyan mezőgazdaságot ami nem csdak eltartotta a vidéket és minőségi élelmiszert adott a városiaknak, hanem a vályogputrik helyére kényelmes és egészséges téglaházakat, közösségi épületeket épített, lehetővé tette a szegény gyerekeknek is a továbbtanulást, minden kisgyerek, minden dolgozó legalább két hetet egybefüggően üdülhetett. Hogy leváltotta a nemzetrontó horthy rendszer figuráit? Igen, ez is kellett ahhoz, hogy a felsoroltakat megvalósítsa. Igen, akkor is voltak sunyik és tehetségtelenek kb az 5. 6. vonalban – akik most hatalomra kerültek.

 • Jules001

  Vegyük sorjában, az 1.-es sorszámmal megjelölt bekezdés:
  Az Orbán beszéd idézete rendben, mivel nekem az eredeti nincs meg, az elferdítéseket ellenőrizni nem tudom.
  A cikkíró által levont következtetések: a cikket író azt a következtetést látja levonhatónak ebből az idézetből, hogy az egyén tevékenysége és szabadságjogai másodlagosak , és mindig felülírja a nemzeti érdek. Mondjon csak egyetlen államot a világon, ahol ez nem így van. Ez magának az államnak a mibenlétéből fakad, az állam dolga összefogni a társadalom különböző rétegeinek, osztályainak tevékenységét, hogy az végül is az össznépi érdekeket szolgálják. Tehát ebben semmi kivetnivaló nincs.
  Még egy bravúros következtetést is levon: a magánnyugdíj pénztárak megszüntetése az egyéni érdekek lenézéséből fakadt, egy politikai döntés volt. Ez egy baromság. Az a baj, hogy a cikk írója csak a politikai liberalizmust ismeri, a gazdaságit nem. A döntés tisztán gazdasági érdekből fakadó volt, a nemzet érdekében. (Nemzet= az egész népességet alkotó, azonos nyelvet beszélő, egy azonos államhatárral meghatározott területen élő, emberek sokasága, akiknek tevékenységét azonos gazdasági és kulturális értékek fenntartása szabja meg.) Ha nem teszik meg, az IMF, és az EU különböző szervei az országgal szemben hátrányos megkülönböztető gazdasági és politikai intézkedéseket hozhattak volna, ami az egész lakosságra nézve hátrányos helyzetet idéz elő. A gazdasági liberalizmust elemzők nagy hányada egyetért abban, hogy az államnak be kell avatkoznia olyan területeken, ahol a magántőkével működtetett iparágak, szolgáltatások, csak a lakosság kárára működtethetők. Egyébként a társadalmi berendezkedés mindig a gazdasági helyzetnek függvénye.
  Még azt a következtetéstis levonja, hogy a nemzet összefogásának egyedüli letéteményese a FIDESZ, Orbán szavai szerint. Orbán csak azt mondta, hogy törekedni kell arra, hogy egy olyan párt
  a

 • Jules001

  legyen a meghatározó, amelyik a nemzeti érdekeket képviseli, és a döntéseit nem állandó vitákban hozza meg. Ez lehet egy baloldali párt is amelyiket a választók alkalmasnak találnak a kormányzásra. A FIDESZ egyébként nem jobboldali párt az eddigi intézkedéseit tekintve, hiszen ezeknél baloldalibb törvények még nem születtek meg 25 éve.

  • Traven

   Szerintem nem szerencsés baloldali/balos törvényeknek nevezni, igaz, hogy etaista törvények, de pusztán csak azzal a céllal, hogy a saját vagy érdekeltjei vagyonát bővítse vagy mentse. Vagy épp a hatalmát… Ezek szimplán oligarchikus, tekintélyelvű törvények.

 • nonemart

  Orbánizmus eredeti kiadásban. Hogyan marad ez büntetlenül – ennyi ideig – ott is, itt is ?