Betörés, önbetörés vagy titkosszolgálati akció volt a kötvényiroda kirablása? Csikász Brigitta a Klubrádióban

ArtonCapital

 

Az április elején, a letelepedési kötvénykereskedő Arton Capital irodájából rejtélyes módon ellopott 600 millió forint ügye többször is beszélgetés tárgya volt a Klubrádióban, így augusztus 10-én reggel a Döglött ügyek című műsorban, míg augusztus 22-én a Reggeli gyorsban nyilatkozott róla kollégánk, Csikász Brigitta.

 

 

A „döglött ügy” címkét azzal érdemelhette ki a bűntett, hogy a mai napig nem tudni, hogy valóban betörés történt-e, vagy csak kamu sztoriról van szó, esetleg, mint kezdetben több volt rendőr is vélte, külföldi titkosszolgálatok akcióztak a belvárosi, Hajós utcai irodában.

Amennyiben tényleg ott volt az Arton Capitalnál az a mintegy 600 millió forint, amit állítólag elvittek, akkor olyan kérdések merülnek fel, mint például hogy ki és miért gondolhatta, hogy ekkora összeg biztonságban lehet az irodában. Ha csupán lejelentették a pénz ellopását, az is ad bőven gondolkodnivalót, ahogyan az is ha a valamelyik külföldi titkosszolgálat munkájának eredménye volt a több százmillió és a szerver eltüntetése.

Kapcsolódó cikkeink

Külföldi titkosszolgálatok akciózhattak, vagy önbetörés történhetett az Arton Capitalnél volt rendőrök szerint

Nincs gazdája az Arton Capitaltől elvitt százmillióknak, erősödött az önbetörés verziója az ügyben

 

A Klubrádió 2017. augusztus 22-i műsorában, a Reggeli gyorsban arról volt szó, hogy az Átlátszó információi szerint a nyomozás lassan halad, mondhatni áll, mert nem csak nehezen jutnak egyről a kettőre a rendőrök, hanem az ügy hátterében meglévő politikai szál – a letelepedési kötvények miatt – visszaveti a nyomozók igyekezetét a tettesek mielőbbi megtalálásában.

 

 

Csikász Brigitta

 

tetszett_a_cikk3

 

 • lényeglátó

  Az Unijó nem engedi ám meg, hogy hasznot másnak nyújtsunk! Csak nekik tejelhetünk!

 • Balogh László Péter

  A lényeget sem látja, meg hát ezért nem is érti. Sajnos!

 • Elek

  És akkor mit szeretne a cikk írója? Inkább építsünk biciklitárolót?

 • Péter István

  Együgyű primitívség. Előtte, talán Petőfi Sándor intelmeit kellett volna elolvasni, ami azt mondja, hogy ha nem tudsz mást eldalolni, mint a saját idiótaságod, akkor ne foglalkozz versírással.

  • György Fekete

   Kedves arctalan senki, Péter István! Bár erősen át van írva az eredeti vers de azért arra elegendő, hogy vezetőink gazemberségére , aljasságaira, szemétségeire rá lehessen ismerni. És itt ez volt a lényeg!

   • hammurabbi

    Ne vedd fel,Péter Pistike mint a:”Pistike HÜJE!”falfirkák a mimagyarok egója,egy troll,ha megnézed szokása osztódással szaporodni mint egysejtű,önmagát lájkolja .

    Vannak ám nagyon egyszerű, hétköznapi dolgok is, amiket még Pista bácsi a
    faluvégen is könnyedén el tud dönteni…például, ha valaki hülyének
    látszik, hülyeségeket beszél és hülyeségeket csinál, akkor nagyon nagyon
    nagy a valószínűsége, hogy az illető nem megjátssza magát:)

 • Barna Levente

  Gabink hazudik. Szokás szerint. Ugyanis az eddigiekhez képest szigorítva lettek a közbeszerzés szabályai. A hozzátartozók teljes kizárása amúgy meg alkotmányellenes. Ami érthető, mert azért senkit nem lehet büntetni, hogy kinek a fia, borja.

 • ukotaf

  Bizony, nem szeretem ezt az embert. De ez már nekem is túlzás, belerúgni abba, akit nem is ismerek, kezet sem fogtam Vele, az már alja az “újságírásnak”. Ha ez az. Tényleg, nem a szívem csücske ez a srác, de jó lene meghallgatni az Ő véleményét is (hozzáteszem: szocialista beállítottságú vagyok, de ez már túlzás, még nekem is). Bocs.

  • ukotaf

   Ja, és szégyellje magát az, aki…(lehet, én).

 • hammurabbi

  Még mit lehet ellopni?
  Valaki tuggya?
  Amikor az elbutított-inkább elhülyített- jónép elküldte a pécsébe a szocikat
  másodszor is,…felhívtam a figyelmet a tolvajlások nagyságrendbéli
  különbségére,azok holdudvara lehet loptak a”kisbótból”,míg ezek
  kifosztották a”Magyarország Áruházat”,sőt még a földet is magukévé
  tették amin áll..áll…álldogál…még az EU adófizetők pénzén.
  Senki sem figyelt rám..
  Amíg a szocik pár milliócskákat loptak ( lássuk be, ezt a gazdaság észre sem vette..),de stadion egyiknek sem épült a falusi háza kerti budija mellé,ezek 100 – 1000 milliárdokkal rövidítik meg a jónépet!
  Félreértés ne essék azokat is el kell kapni, akik kistílűek,mert LOPNI NEM SZABAD,…na de ez már fáj az országnak !
  Hogy ennek mi az értelme, ha az EU már vizsgálja Tiborcz ügyeit?
  Éppen azért hozatta meg Orbán távollétében ezt a törvényt, hogy okafogyottá
  váljon a vizsgálat, mert közben törvényessé tették. Majd Áder aláírja,
  az Alkotmánybíróság meg elutasítja az esetleges megtámadást.
  Innentől a szokásos :
  “megint bánccsákMagyarországot”..édeshazánkat…békemenet,nemzetthy
  inzultáció,nemzettthyleg felizgult nedvesedő CÖF-ös nénikék,aláírásgyűjtés,pofozkodás,lépjünkiamocskosejuból.
  25 éve hazudták,hogy jobbításra létrehozták a FideSSt majd hatalomba
  kerülésükkor észrevették mennyi mindent lehet ellopni, ekkor átalakították a FideSSmaffiózó zrt-re, a ménesi úti fiúkat kiegészítették rokonokkal, csókosokkal, seggnyalókkal, megszállták az
  államot, gazember módon törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják Magyarország közvagyonát magánvagyonná konvertálni, amit egyre sikeresebben pofátlanabbul hajtanak végre.
  Aztán rájöttek Magyarország lehet a székhely amit magukénak tudnak, úgy is kezelik, a népet alkalmazottainak tekintik,a földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.
  Ilyen ámokfutást békeidöben még magyar kormány és vezetõje nem tett, ennyi kárt nem okozott.
  Orbán és családi maffiája kisajátította az országot, azt hiszi azt tesz amit
  akar, a nép neki dolgozik, annyit lop amennyit akar, a hívők elnézik neki, mert a mihígmélymagyarok örökös miniszterÁlnoknak fogják megszavazni, 4 évente biztosítják a hatalmon maradását akár még
  államÁlnokként is.
  Mit mondtak anno,I-ső Viktor Bokros csomagból élő,azt felélő kormányzása alatt? Megideologizálták maguknak a rablást,az egész kormányzás veleje, alapja az egyéni meggazdagodás
  volt. Még csak nem is suttogva mondták azt a Miniszterelnöki Hivatalban –Rogán Antal, Áder János, Stumpf István, Tóth Gy. László, Schmidt Mária, Bogár László és a többiek – azt, hogy
  “……vedd tudomásul, hogy a – és itt jött mindig egy káromkodás – kommunistáknak
  volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak,most bepótolunk mindent.
  Megideologizálták maguknak a rablást. Ez nem változott.Ami változott, az az, hogy akkor nem volt
  kétharmaduk, volt egy koalíciós kényszer, melyben – nagyjában-egészében az az MDF,nem tudták elkezdeni azt a masszív tolvajlást, mint most. De azért tettek rá kísérletet, emlékezzünk rá, hogy Simicska Lajos volt az APEH-elnök, ezzel akarták kontrollálni az emberek számláit, beleláttak
  mindenbe, tudtak fenyegetni, zsarolni, tolták ki a közpénzeket a különböző állami alapokból. De a lépték más volt.
  Történelem szerint minden zsarnok, diktátor csúfosan végzi, ki börtönben, ki szerencsétlenségben .

 • Béla Toller

  Világos ! Ez a rendőrség nem rendőrség !

  • Szondi István

   de – a közutakon nagyon jól müködnek!

 • György Pados Mészáros

  600 000 000 FT= 2 000 000 US$ majdnem 2 000 000 €. Nem is olyan nagy csomagok, még egy személykocsiban is kényelmesen elfér. Na de ki tudott arról, hogy ott ennyi énzt tárolnak, csask úhy egy fiókocskában, teljesen szabálytalanul. Ez úgy hasonlít, mikor a Tescónál leltár előtt egy egész kamion , megpakolva áruval éjjel eltűnt a parkolóból. Bár egyesek szerint “anyag nem vész el” csak nem tudjuk, hol van

 • Ernőné Pál

  azt kell kideríteni, hogy Rogán Antal a betörés után mit keresett a rendőrségen 9 órán át??? Mit vitt a rendőrségre, mit vett ki a rendőrségtől,mit írt át, stb. Ez senkit sem érdekel?????