Bezárás
Egyéb

A Klubrádióban is téma volt Kumin Ferenc Teslája

Néhány napja írtuk meg, hogy a Külügyminisztérium egy Tesla S autót bérel a New York-i főkonzulnak. A Klubrádió kétszer is foglalkozott Kumin luxusautójával, munkatársunk is nyilatkozott.

Október 23-án az 1956-os forradalom évfordulóján tartott manhattani megemlékezésen fotóztuk le a CKH 0001 rendszámú Teslát, ami az amerikai diplomatarendszámok rendszere szerint egyértelműen a magyar konzulátushoz tartozik.

Ezt követően közadatigénylésben kértük ki a Külügyminisztériumtól a New York-i főkonzulátus által használt kocsik listáját, és a külügy válaszából kiderült, hogy 2016 márciusa óta bérlik a luxusautót Kumin Ferenc főkonzulnak.

A Klubrádió két anyagban is foglalkozott Kumin kocsijával, az első összeállításukban Hajdu Nóra (Együtt), a másikban munkatársunk, Erdélyi Katalin mellett Simonyi András, korábbi washingtoni nagykövet is nyilatkozott a rádiónak. Az adás itt meghallgatható:

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom