Átlátszó a Tilos Rádióban: a hallgatókat a fakivágás érdekelte

tilos

 

Ritkán voltak ennyire aktívak a Tilos Rádió Átlátszó Bádogdob műsorának hallgatói, mint a legutóbbi adás idején. Az Etele úti fakivágás témája csigázta fel az érdeklődést, volt vélemény pró és kontra is, az adás első fele ennek a jegyében telt el. Szó esett még az Átlátszó peréről az MVM-mel, ami a kormánycivil CÖF félmilliárdos támogatásának részletei nyilvánosságáért folyik. Az aktuális hírek közül médiapiaci fejleményeket vitattunk meg: hogyan lett Fidesz-közeli cégfantomizálóból Jobbik-drukker főszerkesztő a Magyar Nemzetnél Schlecht Csaba, illetve miért vigyázzon jobban a HVG a Ryanairrel. A műsor vendégei voltak Becker András, M. Tóth Balázs és Rádi Antónia, műsorvezetők Bodolai László és Gerényi Gábor.

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Tyepükátyai Batyákó

  Miért pont 30 ezret akar elvenni tőlem meg a gyerekeimtől? Miért nem 130-at, annak biztos jobban örülnének a cigányai.

  • Tibor Tamás

   batyákó, a te “kódolt” cigányellenességedről eszembe jut egy vicc, jó népiesch, szóval még te is megérted majd:
   – Julcsi, gyere mán be a szénakazal mögé, oszt akkor én úgy, de úgy megb… hogy kettéáll a füled!!!
   – Értem ám a célzást, Józsikám…

   • Tyepükátyai Batyákó

    És megbaszta? Mert, ha nem, akkor ezentúl kódolok..

 • Gábriel Nagy

  Jó oldalai a történetnek:
  1. Valójában Magyarország még mindig gazdagabb, mint Németország, Svájc vagy Ausztria. Valaki (~94%) ezt istennek nem látja be, és inkább lelki szegényen él. Így egy szinte láthatatlanul szűk réteg extrán gazdagon élhet (anyagilag és/vagy szellemileg 1%).
  2. Ha ügyesek vagyunk, akkor Fidesz álruhában erkölcsösen élhetünk gazdagon (? 2 %)
  3. Rájöttek sokan, hogy nem a cigányság a gond, a cigánykodás, orbánkodás zúz, így megúsztuk a háborút.
  4. Garantált alapjövedelem és mellette egy hozzá arányosított európai minimálbér. Minimálbér 600-700 euró nettó körül reális Magyarországon, és ma már azt is tudjuk, hogy hol hol landol a különbözet országon kívül és belül.

 • Sándor Seres

  magyarországon nincs cigány, csak roma!amit letesznek az asztalra azt kellene visszakapniuk ugye?

  • János Péter Szász

   Egy kicsit el van tévedve etéren. A társadalombiztosítás, a szociális háló éppen arról szól, hogy nem annyit kapsz, mint amit befizetsz. Ha történetesen egy több millió vagy tízmillió forintos orvosi beavatkozás, vagy beavatkozássorra lenne szükséges az ön életében, gondolom várná, hogy a betegágyánál megkérdezze az orvosa, na és Seres Úr, be tetszett-e fizetni az élete során ezt az összeget? És ugye az ellátórendszer alap fenntartását is le kell vonnunk a befizetéseiből, a hiányt majd a kasszába lesz szíves befizetni…

 • Károly Daroczy

  “A kódolt cigányellenesség a mostani bevándorló-ellenességben is jól kitapintható.” … Ez egy helyes megállapítás. Csak nem érti a lényegét a Kedves cociológus asszony.

  A cigányságot az újkori történelem, tévesen “minősítette” kulturális kisebbségnek Európa. A bevándorlók “viselkedési kultúrája” pedig egyre világosabban rávilágít arra, hogy itt szó sincs kulturális kisebbségről, hanem éppen azonosságról (többségről !!!) van szó.
  Egy olyan (zavart viselkedés formáról) amely az afrikai, kis-ázsiai népek összességére jellemző.
  Megspékelve azzal, (a “rendhagyó” jelenséggel) hogy ezeket a “betolakodókat” a kiutasításukat követően, a saját országaik sem fogadják vissza. !!!
  Vagyis,: Éppen úgy vannak vele, mint K-Európa a cigányaival. Menjenek, de vissza ha lehet már ne jöjjenek. És nyilván nem azért, mert a színük kreol-barna!!! Függetlenül a vallásuktól egy azonos viselkedési kultúrkörbe tartoznak, amelynek alapja a “felsőbbrendűség” a “büszkeség” tudat. (Ebbe beleértve a zsidókat is …!!! … akik mindjárt Istentől eredeztetik felsőbbrendűségüket, és immár 2000 év óta kényszerítik rá a világra akaratukat) Ez alól sem a cigányok (feketék, beduinok, arabusok) sem a muszlimok nem kivételek. Szinte kivétel nélkül abból indulnak ki a követeléseik folyamán, hogy nekik ez jár. Büszkeségük, és felsőbbrendűségük okán, jár !!! Hát ez a probléma kulcsa. … !!!

  • Ferenc Lazar

   Előbb tönkre bombázzák, ha utána elmenekül akkor terrorista gyanús migráns. A nyugatnak visszanyalt a fagyi.