Egyéb

A vajdasági Eliosról és a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési sikereiről nyilatkoztunk a Klubrádiónak

 

Rádi Antónia a szerb Eliosról, Erdélyi Katalin a nemzeti tőkésosztály által elnyert közpénzekről nyilatkozott múlt héten a Klubrádiónak.

Strómanokkal dolgoztat az Elios Szerbia Vajdaság tartományában: közvilágítási munkákat nyer az ottani cégcsoport, amelynek azonban csak a neve Elios, a céghálóban a Tiborcz István-féle magyar vállalkozás már közvetve sem szerepel a tulajdonosok között – erről beszélgetett múlt csütörtökön a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában a cikk szerzője, Rádi Antónia Rózsa Péter műsorvezetővel.

Elhangzott az is, hogy a vajdasági Ada ellenzéki képviselői közadatigényléssel igyekeznek megtudni a részleteket a beruházásról. Az adaiak panasza a közvilágításra hasonló a magyarországi tapasztalatokhoz: sötétebb lett, amióta LED-ekkel világítanak, különösen a járdákon.

 

 

2017 után 2018-ban is figyelemmel követjük, hogy mennyi közbeszerzést nyer tíz Fidesz-közelinek tartott vállalkozó/vállalkozás. Január elejétől március végéig ezeknél a kormányközeli cégeknél/embereknél 422 milliárd forint landolt, ennek 76 százaléka, 322 milliárd forint európai uniós támogatás.

A negyedév rangsorában Mészáros Lőrinc üzlettársa lett az első, maga Mészáros pedig a második helyen végzett nettó 139,9 milliárd forint értékű elnyert tenderrel. A felcsúti polgármester érdekeltségei által elnyert munkák 99 százalékát az EU fizeti – minderről az összesítést készítő Erdélyi Katalin beszélt múlt pénteken a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Proxy-hálózat a Balkánon – így tarol az Elios a határokon túl is

2018 első negyedévében is Szíjj László nyerte a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét

Megosztás