A vajdasági Eliosról és a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési sikereiről nyilatkoztunk a Klubrádiónak

radio

 

Rádi Antónia a szerb Eliosról, Erdélyi Katalin a nemzeti tőkésosztály által elnyert közpénzekről nyilatkozott múlt héten a Klubrádiónak.

Strómanokkal dolgoztat az Elios Szerbia Vajdaság tartományában: közvilágítási munkákat nyer az ottani cégcsoport, amelynek azonban csak a neve Elios, a céghálóban a Tiborcz István-féle magyar vállalkozás már közvetve sem szerepel a tulajdonosok között – erről beszélgetett múlt csütörtökön a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában a cikk szerzője, Rádi Antónia Rózsa Péter műsorvezetővel.

Elhangzott az is, hogy a vajdasági Ada ellenzéki képviselői közadatigényléssel igyekeznek megtudni a részleteket a beruházásról. Az adaiak panasza a közvilágításra hasonló a magyarországi tapasztalatokhoz: sötétebb lett, amióta LED-ekkel világítanak, különösen a járdákon.

 

 

2017 után 2018-ban is figyelemmel követjük, hogy mennyi közbeszerzést nyer tíz Fidesz-közelinek tartott vállalkozó/vállalkozás. Január elejétől március végéig ezeknél a kormányközeli cégeknél/embereknél 422 milliárd forint landolt, ennek 76 százaléka, 322 milliárd forint európai uniós támogatás.

A negyedév rangsorában Mészáros Lőrinc üzlettársa lett az első, maga Mészáros pedig a második helyen végzett nettó 139,9 milliárd forint értékű elnyert tenderrel. A felcsúti polgármester érdekeltségei által elnyert munkák 99 százalékát az EU fizeti – minderről az összesítést készítő Erdélyi Katalin beszélt múlt pénteken a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Proxy-hálózat a Balkánon – így tarol az Elios a határokon túl is

2018 első negyedévében is Szíjj László nyerte a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét

 

 

 • István Tamasi

  Soros ürgebőrbe varrva küldi az utaításait magyarországi ügynökeinek amit azok a felcsúti kisvasúton vesznek át az utazóközönség között elvegyülve. (-

 • agador

  Tovább a venezuelai úton. Ott is ezt csinálták, államosítás, korrupció, de nekik még olajvagyonuk is volt, mégis összeomlottak gazdaságilag. Mintha újra hallanók a pusztán az 60-es évek hisztérikus kirohanásait. A fidesznyikek valószínűleg az irattárakban, archívumokban lévő Szabad Népet lapozgatják ötletekért.

 • Ildikó Virág

  Tehát kedves Gábor, ha véletlen nem értek egyet Soros társadalompolitikai törekvéseivel, akkor gyűlölöm…ja. Ez a faék politizálás teszi tönkre a közéletet.

  • Forrest Gump

   Nem erről szól az elmúlt 6 év? Ha nem értek egyet orbánnal, akkor gyűlölöm… Apropó, én tényleg utálom ezt a gecit. Amúgy meg kíváncsi lennék, hogy valójában mi Soros igazi politikája. De azt nem a birodalmi médiából szeretném megismerni.

   • hutyutyutyu

    az elmúlt 6 év arról, szól, hogy ha nem értesz egyet orbánnal, akkor libsibolsikomcsisorosbérencgyurcsányimádóhazaáruló vagy 😀
    Virág elvtársot követik a fideszes elvtársak “ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség”.

  • Quaito

   Mit nem lehet azzal egyetérteni , hogy ha valaki abból a kurvasok’ pénzéből, a diktatúrákban ragadt demokratákat és a demokratikus köztársaság elindulását és megszilárdítását segíti?

 • csaba

  Annyira kétségbe van esve,hogy csak na.Ezt már nem lehet jobban ragozni.Össze is,meg aztán vissza is szarta magát kétségbeesésében.

 • György Fekete

  Ez a fasz csárdást jár a nagy pocakjával?

 • András József Fazekas

  Ez pont úgy hangzik, mint egy kapuzárási pánikba esett politikus vonyítása …

  Gáz …

 • W.Raven

  Érdemes lenne egy fogadóirodát nyitni: vajon ki lesz a következő közellenség? Fogynak a jelöltek…

 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  Ebből is látszik, hogy csak a pénzre hajtottak és nem a választásra

 • Homoki Zsolt

  Nem kell nekik aktivista, mert a központból készen kapják az íveket.

 • Péter Bezzeg

  Az összes kampány pénzt lenyelik a vezetők.

 • csaba

  Látom a sok szegény embert a tömött Tesco parkolóban,a zsúfolt plázákban,a kígyózó sorokban a piacokon,az egyre több lekötött megtakarításokon,az emelkedő lakás-albérlet árakon,stb…
  Ezért nincs tagja a Szegény emberek magyarországért Pártnak.
  Meg azért mert a “Magyarországért”-et kisbetűvel írta a gyökér.

 • Remete Elek

  A legesleg nagyobb kamupárta Fidesz és a KDNP. Mindkettő inkább maffia tömörülés, melyet nehéz Pártnak nevezni. Egy PÁRT-ban általában demokrácia van, ill. kellene lenni. Ezeken belül ? Van egy Keresztapa, aki Magyarország Királya akar lenni, s vannak a talpnyalók.