médiaszereplés

Kolléganőnk Steve Bannon és Adnan Polat magyar kapcsolatairól beszélt a Klubrádióban

Kőműves Anita a Klub Rádió Reggeli Gyors című műsorában Steve Bannon volt amerikai elnöki tanácsadó szeptember végi titokzatos magyarországi útjáról, és Adnan Polat török üzletember magyar kötődéseiről beszélt.

Szeptember végén a külföldi sajtóban bukkantunk rá arra a hírre, hogy a híresen populista szélsőjobboldali Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadója Magyarországon járt. A külföldi lapok szerint Bannon azért jött Budapestre, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozzon. Ezt azonban igyekszik eltitkolni a magyar kormány, ugyanis az Átlátszó ezzel kapcsolatos kérdéseire sem a Miniszterelnökség, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem válaszolt. Erről és Bannon tevékenységéről kolléganőnk, Kőműves Anita 2018. október 2-án beszélgetett a Klubrádió reggeli műsorában a műsorvezetővel.

A rádió Reggeli Gyors című műsorában október 12-én Kőműves Anita arról beszélt, hogy miként kapott kulcsszerepet a magyar-török kapcsolatokban Adnan Polat üzletember, aki egy ideje nyíltan vállalja barátságát Orbán Viktorral. Az ingatlan- és napelembizniszben is érdekelt Polat immár a fiát is bevonja a magyarországi munkába: az Átlátszó megtudta, hogy Kerim Polat apja öt napelem-cégében is érdekelt tulajdonosként vagy a menedzsment tagjaként.

Megosztás