médiaszereplés

Steve Bannont, Adnan Polatot, és az EP elleni perünket vittük a Tilos Rádióba múlt kedden

Az Átlátszó két munkatársa, Kőműves Anita újságíró, és Sepsi Tibor jogász a Tilos Rádió Bádogdob című műsorának vendégei voltak 2018. október 16-án.

Szeptember végén a külföldi sajtóban bukkantunk rá arra a hírre, hogy a híresen populista szélsőjobboldali Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadója Magyarországon járt. A külföldi lapok szerint Bannon azért jött Budapestre, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozzon, de az Átlátszó ezzel kapcsolatos kérdéseire sem a Miniszterelnökség, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem válaszolt.

Október elején beszámoltunk róla, hogy az Európai Bíróság  ítélete alapján az Európai Parlament jogszerűen tagadta meg az Átlátszó részvételével zajló „EP-képviselő-projekt/The MEPs Project” részeként a 28 uniós tagállam egy-egy újságírója által még 2015-ben beadott, a képviselők havi 4.320 eurós költségtérítésének felhasználására vonatkozó dokumentumok megismerésére irányuló adatkéréseket. Vagyis titokban maradhat, hogy mire költik az EP-képviselők a költségtérítésüket, aminek összege nagyjából évi 36 milliárd forintnyi összeget tesz ki az EP büdzséjében.

Október közepén megírtuk, hogy az Orbán Viktorral nyíltan jó barátságban lévő Adnan Polat török üzletember már a fiát is bevonja a magyarországi vállalkozásaiba. Az ingatlan- és napelembizniszben is érdekelt Adnan Polat kulcsszerepet játszik a magyar-török kapcsolatokban. Fia, Kerim Polat pedig apja öt napelem-cégében is érdekelt tulajdonosként vagy a menedzsment tagjaként.

Erről a három témáról az Átlátszó két munkatársa, Kőműves Anita újságíró, és Sepsi Tibor jogász beszélgettek a Tilos Rádió Bádogdob című műsorában 2018. október 16-án Bodolai László műsorvezetővel.

A közel másfél órás adás itt meghallgatható, az első két percet kitöltő zene ne riasszon el senkit:

 

Megosztás