Rádió

Túl hosszú, nincs kedved elolvasni? Podcastjainkban és munkatársaink rádiónyilatkozataiban itt meg is hallgathatod a legfontosabb sztorikat.

médiaszereplés

A Fidesz által pénzelt korrupt belga politikusról, és Farkas Flórián gyanús ügyeiről nyilatkoztunk a Klubrádiónak

Bodoky Tamás egy korrupt belga politikus magyarországi kapcsolatairól, Csikász Brigitta pedig a “Híd a munka világába” roma felzárkóztatási projektről beszélt a rádió reggeli műsorában.

Szerdán számoltunk be arról, hogy a Miniszterelnökség 255 ezer, a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány pedig 151 ezer eurót utalt 2013 és 2015 között Stef Goris volt belga parlamenti képviselő cégének. A Fidesz pártalapítványa másolt tanulmányokat kapott cserében, a Miniszterelnökség nem árult el semmit az ügyről. Stef Goris nem csupán egyike annak a 13 európai politikusnak, akiket érintettnek találtak az Európa Tanács azerbajdzsáni vesztegetési ügyében, hanem az ügyről készült belső jelentés szerint “kulcsszereplője” volt az Európa Tanács parlamenti bizottságában (PACE) zajló korrupt lobbitevékenységnek.

A cikk szerzője, Bodoky Tamás főszerkesztő csütörtökön a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában beszélt az ügyről.

Múlt héten pedig arról írtunk, hogy 4 éve nem találja a NAV a „Híd a munka világába” projekt lenyúlásának felelőseit. Az EMMI visszakérte a kifizetett bő 2 milliárd forintot, de a kormány végül kisegítette az ORÖ-t, a projektet pedig kivette az uniós programokból. A kormány lépését bírálók szerint a szervezet azért úszta meg az uniós pénz lenyúlását, mert a történtek idején az ORÖ-t Farkas Flórián vezette, aki a miniszterelnök szövetségese.

Erről Csikász Brigitta május 15-én beszélgetett a műsorvezetővel a Klubrádió reggeli műsorában.

Megosztás