médiaszereplés

Az Átlátszó történetéről készített mélyinterjút az Élet meg minden podcast

Az Átlátszó történetéről készített mélyinterjút az Élet meg minden podcast Bodoky Tamás főszerkesztővel – szó esik benne a magánrepülőgépes-yachtos sztoriról, a kormányzati lejáratókampányokról, a főszerkesztő újságírószakmai múltjáról, és az Átlátszó finanszírozásáról is.

Az élet meg minden podcast műsorvezetője (szép magyar szóval: a host) Tóth Szabolcs Töhötöm. Tóth Szabolcs Töhötöm 2015 és 2018 között – a lap függetlenné válását követően – a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese volt. (A laptulajdonos kapitulálása, a Magyar Nemzet 2018-as bezárása után az újsággal minden kapcsolata megszakadt, a hasonló néven 2019-ben újraindított sajtótermékhez már nincsen köze.) Korábban a lap Hétvégi Magazinját is szerkesztette.

Tóth Szabolcs Töhötöm az Oxfordi Egyetemen, a Reuters Intézetnél az állami média digitális terjeszkedésének veszélyeit kutatta. 2011-ben jelent meg Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyve, amelyet a mai napig tankönyvként használnak a magyar újságíróképzésben. 2003-ban amerikai ösztöndíjjal a Boston Globe munkatársaként dolgozott Bostonban. Podcastját 2018 nyarán indította el.

Az Átlátszóról szóló podcast-epizódot itt lehet meghallgatni:

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás