Bezárás
médiaszereplés

Illegális hulladéklerakóról, ólommal szennyezett csapvízről, és az erdélyi migránspánikról beszélgettünk a Tilos Rádióban

A Bádogdob című műsor keddi adásának vendégei Katus Eszter és Zsilák Szilvia átlátszós újságírók, és Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély főszerkesztője voltak.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!
Támogatom

Múlt héten számoltunk be arról, hogy Komlón maga az önkormányzat működtetett egy illegális hulladéklerakót. Érdeklődésünk után egy sorompóval zárták le a helyszínt, majd az RTL Klub is kiment forgatni a helyszínre, a kormányhivatal pedig vizsgálatot ígér az ügyben.

Február közepén írtuk meg, hogy egy Budapest belvárosában élő férfi bevizsgáltatta a csapvizük ólomtartalmát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenes programjában, és az eredmény a megengedett határérték több mint hatszorosa lett. Ezután beszámoltunk arról, hogy egy budapesti óvodában a határérték tizenkétszerese a csapvíz ólomtartalma.

A Tilos Rádió Bádogdob című műsorának február 25-i adásában a cikkek szerzői, Katus Eszter és Zsilák Szilvia újságírók beszélgettek ezekről a témákról. Rajtuk kívül a műsor vendége volt még Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély főszerkesztője, aki az erdélyi független sajtó munkásságáról, és a ditrói pékségbe felvett Srí Lanka-i vendégmunkások okozta pánikról beszélt.

A bő egy órás adás itt visszahallgatható:

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom