médiaszereplés

Illegális hulladéklerakóról, ólommal szennyezett csapvízről, és az erdélyi migránspánikról beszélgettünk a Tilos Rádióban

A Bádogdob című műsor keddi adásának vendégei Katus Eszter és Zsilák Szilvia átlátszós újságírók, és Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély főszerkesztője voltak.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy Komlón maga az önkormányzat működtetett egy illegális hulladéklerakót. Érdeklődésünk után egy sorompóval zárták le a helyszínt, majd az RTL Klub is kiment forgatni a helyszínre, a kormányhivatal pedig vizsgálatot ígér az ügyben.

Február közepén írtuk meg, hogy egy Budapest belvárosában élő férfi bevizsgáltatta a csapvizük ólomtartalmát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenes programjában, és az eredmény a megengedett határérték több mint hatszorosa lett. Ezután beszámoltunk arról, hogy egy budapesti óvodában a határérték tizenkétszerese a csapvíz ólomtartalma.

A Tilos Rádió Bádogdob című műsorának február 25-i adásában a cikkek szerzői, Katus Eszter és Zsilák Szilvia újságírók beszélgettek ezekről a témákról. Rajtuk kívül a műsor vendége volt még Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély főszerkesztője, aki az erdélyi független sajtó munkásságáról, és a ditrói pékségbe felvett Srí Lanka-i vendégmunkások okozta pánikról beszélt.

A bő egy órás adás itt visszahallgatható:

 

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Megosztás