médiaszereplés

A Radetzky-laktanya átalakításnak álcázott lebontásáról beszélt munkatársunk a Tilos Rádióban

A közelmúltig védett műemlék épület átalakításához nemrég szabad kezet kapott Wáberer György kormánybiztos érdekeltsége, ugyanis a beruházást egy kormányrendelet kiemelt jelentőségűvé nyilvánította. A részletekről Horn Gabriella beszélt az Utcarádió című műsorban.

A sajtószabadságért nem elég tüntetni, fizetni is kell érte – kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Az egykori  Radetzky-laktanya épületéről korábbi cikkeinkben megírtuk, hogyan vesztette el hosszú idő után műemlék jellegét a 180 éves épület. Beszámoltunk arról is, hogy már pár éve is szó volt az épület bontásáról, de akkor civil és szakmai nyomásra megmenekült. Közzétettük az épület általunk megszerzett bontási tervrajzát, amin látható, hogy szinte semmi nem marad majd az épületből, ha a befektető megkapja a kért engedélyt.

Egy augusztus 7-én megjelent kormányrendelet a projektet kiemelt beruházássá nyilvánította, ez pedig egyes építési és műemlékvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyására és az engedélyek gyorsabb intézésre is lehetőséget ad a befektetőknek.

 

Szabad kezet kap a műemlék Radetzky-laktanya átalakításához a kormánybiztos érdekeltsége

Szabad kezet kap Wáberer György vállalkozó, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos érdekeltsége egy közelmúltig védett épület teljes átalakításához. Az UNESCO Világörökség Bizottsága által is számon tartott egykori Radetzky-laktanya épületét magában foglaló beruházás egy augusztus 7-i kormányrendeletnek köszönhetően kiemelt beruházás lett.

Vagyis Wáberer György vállalkozó, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos érdekeltsége szabad kezet kapott egy közelmúltig védett épület teljes átalakításához.

A részletekről az üggyel cikksorozatban foglalkozó munkatársunk, Horn Gabriella a Tilos Rádió Utcarádió című műsorának augusztus 21-i adásában nyilatkozott, a beszélgetés itt visszahallgatható.

Ha már egyszer itt vagy…Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás