médiaszereplés

Kollégánk a csehországi vírushelyzetről beszélt a Klubrádióban

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a régióban egyre nagyobb elégedetlenséget váltanak ki a járványellenes intézkedések: Pozsonyban és Prágában is erőszakos tüntetők támadtak a rendőrökre. Kollégánk, a cseh fővárosban élő Bőtös Botond beszélt a részletekről a Reggeli Gyors csütörtöki adásában.

 

Támogatási kampány

Szerdán írtunk arról, hogy Csehországban egy látszólag a semmiből kinőtt új szervezet, a Polgári Elégedetlenségi Mozgalom (HON) a maszkviselés és a Babiš-kormány által meghozott járványügyi intézkedések ellenzőit szólította meg. A HON múlt vasárnap demonstrációt szervezett Prágában, amelyen a megjelentek nagyobb része nem viselt maszkot, és sokan kedvenc futball- vagy hokiklubjuk mezében érkeztek.

Növekvő elégedetlenség a régióban – a járványellenes óvintézkedések ellen demonstráltak

Egyre komolyabb elégedetlenséget váltanak ki a régióban a járványellenes óvintézkedések. Szombaton Pozsonyban, vasárnap Prágában támadtak agresszív demonstrálók a rendőrökre, akik mindkét városban könnygáz és vízágyú bevetésével válaszoltak. De láthattunk lovasrohamot is. Friss felmérések szerint a szlovák és a cseh kormánykoalíció is elvesztette a társadalom többségének támogatását.

A cseh fővárosban élő munkatársunk, Bőtös Botond otthonából, online közvetítésen figyelte az eseményt, ami zavargásba torkollott: pirotechnikai eszközökkel, zászlórudakkal támadtak a rendőrökre, és szemeteskukát, köveket, üvegeket dobáltak a tér kijáratainál felállított rendőri egységek felé. A rendőrség végül könnygázt, vízágyút, kutyákat és lovas rendőröket is bevetett az Óváros-tér kiürítéséhez.

Kollégánk a részletekről a Klubrádió reggeli műsorának csütörtöki adásában mesélt, a teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Megosztás