médiaszereplés

Az Országos Széchényi Könyvtár 17,5 milliárdos raktáráról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Néhány napja írtunk arról, hogy a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a WHB konzorciuma építheti az Országos Széchényi Könyvtár piliscsabai raktárát 17,5 milliárd forintért. A részletekről Zsilák Szilvia beszélgetett a műsorvezetővel a Klubrádió reggeli műsorában.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

Március 23-án számoltunk be arról, hogy az európai uniós közbeszerzési értesítő legújabb számában megjelent: az Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár építése nettó 17 499 882 480 forintba fog kerülni. A beruházásért Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a felcsúti Fejér-B.Á.L. Zrt., valamint egy másik NER-cég, a West Hungária Bau Kft. felel. A közbeszerzést az állami tulajdonú BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. írta ki tavaly nyáron.

 

A Mészáros-gyerekek cége építheti 17,5 milliárd forintért az Országos Széchényi Könyvtár raktárát

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a WHB konzorciuma nyerte el azt a tendert, melynek nyomán megépülhet az Országos Széchényi Könyvtár archívumait befogadó piliscsabai raktár. Már a tervezés is a Mészáros-családnak hozott hasznot: 550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 96,6 millióval drágábban vállalta el a munkát a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.

Érdekesség, hogy már a tervezés is a Mészáros-családnak hozott hasznot: 550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 96,6 millióval drágábban tervezte meg a raktárépületet a TSPC Kft., illetve a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. kettőse.

A beruházás részleteiről és a gyakori tendernyertes cégekről az Átlátszó munkatársa, Zsilák Szilvia beszélt a Reggeli Gyors március 25-i adásában.

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Megosztás