médiaszereplés

A Balatonhenyén épülő óriásbirtokról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Március közepén mutattuk be, milyen hatalmas ingatlan épül Balatonhenyén. Tavaly drónfelvételeket készítettünk róla, idén pedig Hadházy Ákos országgyűlési képviselő segítségével pilótával ellátott kisrepülőgépről fotóztuk a tájvédelmi körzetben fekvő, mostanra közel 20 ezer négyzetméteres birtokot. Horn Gabriella a Klubrádió reggeli műsorában mesélt róla részleteket.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

A közelmúltban Varga Judit igazságügyminiszter és családjának CSOK-támogatásból is épült nyaralója kapcsán is ismertté vált településen, Balatonhenyén a helyi házakhoz, nyaralókhoz képest kiugróan nagyméretű ingatlanprojektet nem nehéz megtalálni. Tavaly drónfelvételeken mutattuk be, idén pedig Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő segítségével kisrepülőgépről fotóztuk a hatalmas birtokot. A beruházást a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán kezdte el 2019-ben, majd nem sokkal később tovább is adta rokonainak és kormányközeli ismeretségi körének.

Az ingatlan jelenleg a Fekete-hegy Vagyonkezelő Kft.-é, ami a Közép-Európai V. Magántőkealap tulajdona. Ennek tulajdonosi háttere nem nyilvános adat, csak annyit lehet tudni a cégbírósági adatokból, hogy az alap kezelőjének (Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.) vezetője és felerészben tulajdonosa a Tiborcz István barátjaként ismert Szécsényi Bálint.

A hatvanpusztai Orbán-majorsághoz fogható méretű birtok épül Balatonhenyén

Mint a kis gömböc, egyre csak hízik az a hatalmas balatonhenyei birtok, amiről először egy éve mutattunk drónfelvételeket. A mostanra Orbán Győző hatvanpusztai majorságát megközelítő méretű beruházást a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán kezdte el 2019-ben, majd nem sokkal később tovább is adta rokonainak és kormány-közeli ismeretségi körének.

A birtokról szóló cikkeink szerzője, Horn Gabriella a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának március 22-i adásában beszélt részletesen a hatalmas ingatlanprojektről.

Cikkünk megjelenése és munkatársunk rádiószereplése után váratlan fordulatként Oszkó Péter, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminiszterének cége, az Oxo Properties Holding Kft. közleményt adott ki arról, hogy tavaly megvásárolták a Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt. kezelésében álló Közép-Európai V. Magántőkealap befektetési jegyeit, így most már az ő beruházásuk a hatvanpusztai Orbán-majorsággal vetekedő méretű ingatlanegyüttes.

 

Oszkó Péter befektetése a Tiborcz Istvánhoz köthető alapkezelőnél a balatonhenyei óriásbirtok

Két hete részletesen bemutattunk egy nagyszabású, hatalomközelinek látszó balatonfelvidéki ingatlanberuházást, amiről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és más ellenzéki politikusok azt vélelmezik, hogy a miniszterelnök lánya és veje állhat a háttérben.

 

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

 

Megosztás