PODCAST

TASZ-podcast a korrupcióról és a jogállamról Erdélyi Katalinnal és Bódis Andrással

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, Döbrentey Dániel hosszasan beszélgetett Bódis Andrással, a Válasz Online újságírójával és Erdélyi Katalinnal, az Átlátszó főszerkesztő-helyettesével arról, hogy az elmúlt években mennyire rendszerszintű lett a korrupció. 

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

Egyáltalán mi is az a korrupció? Csak egyesek erkölcsi érzékét sértik a túlárazottnak tűnő állami beszerzések, vagy jogi eszközökkel büntethetőek is? Ez a nagyon fontos kérdés is szóba került Döbrentey Dániel (TASZ), Bódis András (Válasz Online) és Erdélyi Katalin (Átlátszó) beszélgetésében.

A TASZ podcast-sorozatának legfrissebb részében Döbrentey kérdéseire reagálva Bódis és Erdélyi számbavették, hogy az elmúlt években mennyire átláthatatlanabbak, mégis egyértelműbbek lettek a viszonyok: már kifejezetten büszkélkedik vele a kormány, hogy hozzá közel álló üzletembereket gazdagít az adófizetők pénzéből, de a közpénzköltés részleteit mégis igyekszik eltitkolni.

Nagy segítséget nyújt ebben a hatalomnak a koronavírus: a járványra hivatkozva egyszerre lehet venni dolgokat drágán mindenféle közvetítőkön keresztül és a védekezés mögé bújva le lehet rázni a kellemetlenekedő, vagyis az igazság kiderítésén fáradozó, nem kormánypárti újságírókat.

A 40 perces beszélgetés itt visszahallgatható:

 

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

 

Megosztás