médiaszereplés

A Fudan Egyetemnek adott állami vagyonról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Szerdán számoltunk be arról, hogy a kormány 14 milliárdnyi állami ingatlant és közpénzt ad a Fudan-alapítványba. A részletekről Sarkadi Nagy Márton kollégánk beszélgetett Szénási Sándor műsorvezetővel a Klubrádió aznap esti műsorában.

Ingatlanban és számlapénzben közel 14 milliárd forint értékű közvagyont ad át a Fudan-alapítványnak a kormány, egyszersmind kormányváltás esetére bebetonozta a kuratórium tagjait is. A kínai egyetemnek Budapesten fészket rakó alapítványt hétfőn jegyezték be jogerősen, vagyis ugyanazon a napon, hogy a főpolgármester a vagyonátadást támadó népszavazási kérdését végre hitelesítette a választási bizottság. A testület fideszes delegáltja Sárhegyi Zoltán, akinek az ügyvédi irodája az alapítvány bejegyzésénél is eljárt. – írtuk szerdai cikkünkben.

 

14 milliárdnyi állami ingatlant és közpénzt ad a kormány a Fudan-alapítványba | atlatszo.hu

Ha Karácsonynak sikerül összegyűjteni az ilyenkor szükséges kétszázezer aláírást, a választók a következő kérdésről dönthetnek majd népszavazáson: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Rekordsebességgel jegyezte be a bíróság a kínai Fudan Egyetemnek magyarországi fészket építő alapítványt. Miután pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben adott hírt a kérelem benyújtásáról, hétfői végzésében a Fővárosi Törvényszék máris nyilvántartásba vette a magyar kormányzati alapítású, Fudan Hungary Egyetem Alapítvány névre hallgató, úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítványnak minősülő szervezetet. Ennek kapcsán összeszedtük, hogy mennyi közvagyonnal akarja kitömni a kínai egyetem alapítványát a magyar kormány.

A részletekről cikkünk szerzője, Sarkadi Nagy Márton beszélgetett Szénási Sándor műsorvezetővel a Klubrádió Esti Gyors című műsorának szerda esti adásában. A beszélgetés itt visszahallgató:

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás