médiaszereplés

Demeter Szilárd ingatlanbirodalmáról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Zubor Zalán, az Átlátszó újságírója néhány napja megjelent cikkében összegyűjtötte a PIM-főigazgatója alá becsatornázott rengeteg ingatlant, és a rádió szerda reggeli műsorában mesélt a részletekről.

Demeter Szilárd még a NER történetében is rendkívüli villámkarriert futott be a kormányzati hátszélnek köszönhetően. Két évvel azután, hogy kinevezték a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatói posztjára, majd kormánybiztosnak, az idén megjelent parlamenti és kormánydöntések nyomán már közvetve és közvetlenül az ő irányítása alá kerül a hazai kultúrpolitika szinte minden fontosabb intézménye.

Az átcsoportosított intézmények mellett a Demeter Szilárd vezetése alatt álló szervezetek (az idén bejelentett Magyar Kultúra Alapítvány és az alá szervezett nonprofit cégek) milliárdos értékű nemzeti vagyont is kapnak, köztük különösen értékes ingatlanokat.

Kedden megjelent cikkünkben ezeket az ingatlanokat mutattuk be: köztük van minden jelentősebb művésztelep, múzeumok, műemlékek, kastélyok és a Hajógyári-sziget közel harmada.

Bemutatjuk Demeter Szilárd birodalmának sokmilliárdos ingatlanvagyonát | atlatszo.hu

Demeter Szilárd kultúrtéesze alig egy év alatt sokmilliárdos ingatlanvagyonnal gazdagodott, szerzeményeik között van minden jelentősebb művésztelep, múzeumok, műemlékek, kastélyok és a Hajógyári-sziget közel harmada. A PIM-főigazgató által átvett ingatlanok kiadásából és a kulturális intézmények bevételeiből önmagában 100 milliós nagyságrendű bevételre számíthatnak a cégek, de ez eltörpül az állami támogatások mellett.

Cikkünk szerzője, Zubor Zalán újságíró a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának november 24-i, szerdai adásában mesélt a részletekről. A beszélgetés itt visszahallgatható:

Megosztás