médiaszereplés

A vadászati kiállítás horribilis költségeiről beszélt Zsilák Szilvia a Klubrádióban

A kiállítást szervező állami cég titkolta, de kollégánk kiderítette, hogy Szőke Gábor Miklós 6 állatszobra összesen 300 millió forint közpénzbe került. Ez pedig csak egy aprócska tétel a sokmilliárdos kiadások listáján, amelyen Semjén Zsolt könyvének kiadója is szerepel. A részletekről Zsilák Szilvia a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának szerdai adásában beszélt.

Tavaly ősszel rendezték meg az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást, amire összesen hat állatszobrot készített Szőke Gábor Miklós kormánykedvenc szobrász. Mivel nem lehetett tudni, hogy mennyibe kerültek a szobrok az adófizetőknek, úgy döntöttünk tavaly október elején, hogy megpróbáljuk kideríteni az összeget. A vadászati kiállítást szervező Egy a Természettel Nonprofit Kft. pedig mindent bevetett, hogy megakadályozza a munkánkat.

Kollégánk azonban közérdekű adatigénylésekkel és a szervezőcég honlapjának alapos átkutatásával kiderítette, hogy a Totem névre keresztelt gigantikus agancsszobor bruttó 240 millió forintba, a vizsla és a nyúl együtt bruttó 14 millióba, a csodaszarvas és a vadkan összesen 30,5 millióba, a medve pedig 18 millió forint közpénzbe került.

Szintén Zsilák Szilvia írta meg azt is, hogy a vadászati kiállítás vidéki programjaira 5 milliárd forintot költött az állam az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-n keresztül. Közel 300 millió forint jutott például egy vidéki vadászkönyvkiadónak, ami Semjén Zsolt vadászatról szóló, filozofálós könyvét is kiadta, és 200 millió forintból népszerűsítették a vadhúsos ételeket.

Megtaláltuk a vadászati kiállítás vidéki költségeit: 5 milliárd forintot szórtak szét | atlatszo.hu

Hétfőn közöltük az egész nyáron át tartó oknyomozásunk eredményét Orbán Viktor magánrepülőzéséről és Mészáros Lőrinc luxusjachtozásáról. A cikk műhelytitkairól itt írtunk, a…

Érdekesség, hogy a vadászati kiállítás egyik fontos vidéki helyszíne egy vadászni szerető vállalkozó „férfibarlangjából” lett, aki 400 millió forint közpénzt kapott arra, hogy a felesége nevén lévő, közpénzből felújított hotelben kiállítsa a trófeáit. A további részletekről Zsilák Szilvia a Klubrádió Reggeli Gyors január 26-i adásában beszélt.

Megosztás