médiaszereplés

Idén 2 milliárd forintból búcsúztatják a tavalyi vadászati kiállítást, mondta el Zsilák Szilvia a Klubrádióban

A 2021-es évre vonatkozó pénzügyi beszámolóban vettük észre, hogy a tavalyi vadászati kiállítástól 2 milliárd forintból búcsúzik el idén a szervező állami cég. Cikkünk szerzője a Klubrádió reggeli műsorában beszélt arról, hogy az Egy a Természettel Nonprofit Kft. tavaly 240 milliós jegybevételt ért el, ami mindössze a rendezvény kapujaként szolgáló, Szőke Gábor Miklós által készített bőgő szarvasbika-kapu árát fedezi.

Nemrég közzétette a 2021. évi pénzügyi beszámolóját a tavaly ősszel tartott vadászati világkiállítás szervezéséért és lebonyolításáért felelős állami cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. A dokumentumban érdekes adatokat találtunk.

Június elején bemutattuk, hogy a 17 milliárdos eseményt szervező állami cég pénzügyi beszámolója szerint nem túlzottan érte meg a program az adófizetőknek.

A dokumentumban szereplő 240 milliós jegybevétel igen alacsony, miközben több mint 100 millió forint ment el három év alatt a fejesek bérére, illetve 300 millió a méltán híres vagy hírhedt állatszobrokra.

A tavalyi vadászati kiállítástól 2 milliárd forintból búcsúzik el idén a szervező cég | atlatszo.hu

Kormányközeli figurák akár több tízmillió forintos tanácsadói szerződéseket kaptak céges érdekeltségeiken keresztül a kormánytól. Köztük van Fellegi Tamás volt miniszter, Törcsi Péter volt KDNP-s képviselőjelölt, valamint Schillinger Erzsébet, az első Orbán-kormány miniszterelnökségi sajtófőnöke.

Cikkünk szerzője, Zsilák Szilvia a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának június 8-i adásában beszélt a részletekről. Munkatársunk elmondta, hogy a jegybevétel mindössze a rendezvény bejárataként szolgáló bőgő szarvasbika-kapu 240 milliós árát fedezi.

 

Arról is beszélt kollégánk, hogy bár az esemény kormánybiztosa, Kovács Zoltán egy látványos videóban tavaly bezárta az általa sikeresnek aposztrofált kiállítás kapuit, a közpénzégetés idén is folytatódik. A beszámoló szerint ugyanis 2022 a kiállítás záróéve lesz, amire 2 milliárd forintot költenek.

Megosztás